Høybyegård

  1. Hjem
  2. /
  3. Halvvejshuset

Halvvejshuset

Høybyegård Botilbud tilbyder Halvvejshus mulighed

Et skridt nærmere egen bolig og fra Indsigt til Udsigt

Høybyegård Botilbud tilbyder et Halvvejshus, hvor mandlige borgere i en aftalt periode har en unik mulighed for at bygge en selvstændig og struktureret hverdag op. Træne og udvikle sin kompetencer og styrker i rusmiddelfrie omgivelser, inden borgeren overgår til en mere selvstændig tilværelse, med egen bolig og med mindre eller helt uden offentlig hjælp og støtte.

Halvvejshuset er som sagt et rusmiddelfrit område, som betyder at borgeren skal være total afklaret i forhold til sin rusmiddelfrihed, betyder at også alkohol, andre stemningsændrende stoffer samt væksthormoner ikke kan indtages under opholdet – heller ikke når man er på aftalt weekend!

Kulturen i Halvvejshuset beror på de samme menneskelige værdier som fra Høybyegård Botilbud, samt med forventning til at borgerne respektere tavshedspligten, dvs. bl.a. hinandens anonymitet for at kunne opretholde et trygt og omsorgsfuldt område.   

Der forudsættes at borgeren er optaget på skole, uddannelse, praktik eller eventuelt andet ulønnet arbejde i hverdagene – hvis ikke så etableres der praktik periode på Høybyegård Botilbud. 

Formålet med opholdet er:

  • Støtte og udvikle borgeren i at få en hverdag til at fungere 
  • Videreudvikle, udbygge, opbygge og bevare netværk 
  • Håndtering af tilbagefaldsforebyggelse
  • Støtte i generel ADL træningen 
  • Støtte og hjælp til den erhvervsrettet del

Halvvejshusets personale består af fagpersonalet fra Høybyegård Botilbud, og aftales individuelt jf. de individuelle behov for støtte og hjælp i perioden.

Halvvejshuset ligger centralt i Vejle og tæt på stort set alle uddannelsesstederne. Gode busforbindelser samt tæt på indkøbsmuligheder. 

Program:

Halvvejshusets program er udelukkende sammensat ud fra individuelle hensyn i forhold til det erhvervsrettet og borgerens individuelle behov for støtte og hjælp. 

Halvvejshuset drives af Høybyegård Botilbud og er godkendt til 4 mandlige beboere fra 18 år og til 45, jf. godkendte målgruppe.
Socialtilsyn Midt fører tilsyn.

Halvvejshuset har valgt at have 24/7 krise telefon tid.